Hoe ik zelf kennismaakte met Quadrivas Therapy? De therapie was een paar jaar geleden nog relatief onbekend, dus dat ging via een omweg:

“Volgens mij heb jij lipoedeem”, merkte mijn toenmalige massagetherapeute op. Eerlijk gezegd had ze dit al eens eerder gezegd, maar na een rondje googlen besloot ik destijds van niet. Want er was toch niets aan te doen, werd overal benadrukt. Behalve veel bewegen, sporten en goed op je voeding letten – en dat deed ik toch al.

Dus kon het geen kwaad om het te negeren. Tot ze er een tweede keer over begon en ik toegaf dat het misschien wel handig was om een diagnose te laten stellen. “Geen twijfel over mogelijk”, zei de dermatoloog in het ziekenhuis voordat hij me naar huis stuurde met het advies om ermee te leren leven.

Onderzoek naar Quadrivas Therapy

Dat er over de hele wereld niets aan te doen was, kon ik niet geloven. Ik startte mijn research in het Engels om de zoekresultaten te vergroten en kwam uiteindelijk terecht bij dit onderzoek van Dr. Karen Herbst in samenwerking met de University of Arizona. Hierin werd de behandelmethode van Alyna Eekema genoemd en onderzocht. De resultaten bleken erg goed te zijn. Verder googlen bevestigde mijn vermoeden (want Eekema klinkt nu niet echt Amerikaans): een Nederlandse vrouw, nuchtere Friezin, met een praktijk in Amsterdam. Ik verslond alle informatie over Alyna’s theorie over een slechte doorbloeding en over de methode om de bloedvaten en het weefsel er omheen weer gezond te maken en dacht ‘als íets werkt, is het dit.’

Tegelijkertijd realiseerde ik me dat ik toe was aan een verandering in mijn werkzame leven. Ik maak voor mijn werk als freelance reisjournalist en -fotograaf reisproducties voor diverse media, een geweldig vak en een enerverend leven. Maar buiten het reizen om betekent dit veel achter de laptop zitten. Na ruim 20 jaar (vooral) met mijn hoofd werken, wil ik nu meer fysiek bezig zijn. Ik merk dat mijn lichaam daar veel beter op reageert.

Toen ik zag dat Alyna therapeuten ging opleiden (inmiddels is de opleiding een erkende HBO-opleiding) stuurde ik haar een mailtje, kon langskomen voor een kennismakingsgesprek (alle open dagen voor de opleiding waren al lang geweest) en een week later zat ik op proef op de opleiding. Best een verrassende ‘move’ misschien, maar soms weet je: ‘dit klopt’.

Beste beslissing ooit

Fast forward naar vandaag. Beide beslissingen – om zelf Quadrivas te ondergaan en om de opleiding te volgen – zijn de beste die ik ooit had kunnen nemen. In de loop van het behandeltraject en tijdens de opleiding kwam ik erachter dat veel meer kwalen en pijntjes die ik had en die ik nooit met elkaar in verband had gebracht, allemaal met een slechte doorbloeding te maken hebben.

Inmiddels is er veel veranderd: ik ben veel minder moe, heb geen pijn meer in mijn benen bij het zitten, hoef niet meer zes keer per week te sporten (mag wel, hoeft niet) om het reumatische gevoel in mijn lijf tegen te gaan, ik kan een heuvel oplopen zonder dat ik het gevoel heb dat ik loodzware skischoenen aan heb, heb geen bizarre spierpijn met koorts meer na een keertje iets te enthousiast sporten – en zo nog wat dingen. Ook fijn: mijn figuur is veranderd. Waar er voorheen verschil zat in kledingmaten tussen mijn boven- en onderlichaam, is het nu meer in proportie.

Intussen ben ik in de zomer van 2019 Quadrivas Clinic Drechtsteden gestart. Inmiddels heb ik al heel veel vrouwen met uiteenlopende klachten die voortkomen uit een slechte bloedcirculatie kunnen helpen. Het is ontzettend bevredigend werk: ik vind het heel mooi om te zien dat mensen na verloop van tijd minder pijn en minder klachten krijgen en weer meer gaan vertrouwen op hun lichaam – en daardoor vaak weer meer gaan bewegen. Het zet een positieve spiraal in gang.

Elke avond fiets ik (mijn praktijk ligt op fietsafstand van mijn huis, iets wat ik heel graag wilde) met een groot gevoel van geluk naar huis. Wetend dat er morgen weer een dag is waarop ik vrouwen zoals ikzelf ooit, mag helpen aan een gezond lichaam zonder pijn.

Heb je vragen over Quadrivas Therapy? Check de FAQ (Frequently Asked Questions).

 

 

Deel dit item.