Goed nieuws! De meeste grote zorgverzekeraars erkennen Quadrivas Therapy sinds kort, vaak onder de noemer natuurgeneeskundige therapie. Behandelingen van Quadrivas Clinic Drechtsteden komen daardoor sinds 17 april 2021 in aanmerking voor gedeeltelijke vergoeding bij de meeste grote verzekeringsmaatschappijen, vanuit een aanvullend pakket.

Het gaat dan vaak om enkele tientallen euro’s per behandeling per dag en met een maximum per jaar (dit is verschillend per verzekeraar), net zoals bij osteopathie en chiropractie. Maar zoals veel van mijn cliënten aangaven toen ik ze het goede nieuws kon vertellen: ‘alle beetjes helpen’.

Erkenning Quadrivas Therapy

Niet alleen bij Quadrivas Clinic Drechtsteden is hard gewerkt om te voldoen aan alle eisen om hiervoor in aanmerking te komen. Ervóór is heel veel werk verzet door Quadrivas Nederland. Eerst om de opleiding erkend te krijgen als officiële HBO-opleiding. Vervolgens om Quadrivas Therapy als beroepsgroep erkend te krijgen en bekend te worden bij zorgverzekeraars.

Best een prestatie als je bedenkt dat de therapievorm relatief jong is en we op dit moment nog maar met 12 therapeuten in Nederland zijn (er zijn gelukkig meer Quadrivas-therapeuten onderweg).

Wil je checken of jouw zorgverzekering Quadrivas Therapy bij een aangesloten Quadrivas-therapeut gedeeltelijk vergoed? Vaak valt Quadrivas Therapy bij zorgverzekeraars onder natuurgeneeskundige of alternatieve behandelingen.

Daarnaast moet de Quadrivas-therapeut aangesloten zijn bij een beroepsvereniging en een overkoepelende organisatie en zowel therapeut als kliniek moeten ingeschreven zijn bij het AGB-register.

Quadrivas Clinic Drechtsteden aangesloten

Quadrivas Clinic Drechtsteden is sinds half april 2021 aangesloten bij beroepsvereniging NVST en overkoepelende organisatie RBCZ en zowel kliniek als therapeut zijn ingeschreven bij het AGB-register.

Praktisch gezien: de gedeeltelijke vergoeding vanuit de aanvullende verzekering vindt plaats tussen jou en je zorgverzekeraar. Je betaalt het consult bij Quadrivas Clinic Drechtsteden aan het einde van de behandeling in de praktijk. De factuur krijg je meteen in je mailbox, zodat je deze digitaal kunt insturen of uploaden bij je zorgverzekeraar.

Side note 1: er is de laatste jaren een tendens vanuit zorgverzekeraars om de gedeeltelijke vergoeding van natuurgeneeskundige of alternatieve behandelingen steeds meer te limiteren. Als het tijd wordt om je zorgverzekering te verlengen, is het goed om op tijd te checken of er veranderingen zijn doorgevoerd door je zorgverzekeraar in het door jou gewenste pakket.

Side note 2: ben je al aanvullend verzekerd, dan is het feit dat Quadrivas Therapy nu door de  meeste grote zorgverzekeraars deels wordt vergoed, een leuke meevaller. Ben je niet aanvullend verzekerd en denk je erover dit wel te gaan doen? Reken dan goed uit wat je extra kwijt bent aan kosten voor je aanvullende verzekering en zet dit af tegen wat je ervoor terugkrijgt.