Cliëntervaring Jennifer met Quadrivas. Jennifer kwam binnen bij Quadrivas Clinic Drechtsteden toen ze zeventien jaar was. Ze had veel pijn in haar benen tijdens het lopen en staan en veel last van onrustige benen. Nadat Jennifer de diagnose lipoedeem kreeg, kon haar familie niet geloven dat er niets tegen te doen zou zijn. Jennifers tante begon daarom een online zoektocht en kwam uit bij Quadrivas Clinic Drechtsteden.

Schijn bedriegt

Er stapte een slanke, leuke, spontane jonge meid mijn praktijk binnen. Op het eerste gezicht zou je niet denken dat ze gezondheidsproblemen heeft, maar schijn bedriegt.

Jennifer: “Ik kon niet eens een dagje normaal winkelen, werken of naar een pretpark. Of, ik deed het vaak wel, maar al na een paar uur kón ik niet meer van de pijn. Mijn ouders en familie moesten altijd rekening met me houden. ‘Gaat het wel?’, ‘Moeten we even gaan zitten?’.  Ik had altijd een vreemde, beetje blauwige gloed over mijn benen en ze voelden altijd heel stram aan. Toen ik uiteindelijk de diagnose lipoedeem kreeg, vond ik dat erg verdrietig. Zeker dat ik steunkousen kreeg aangemeten, vond ik niet leuk. Die draagt mijn oma ook en dan moet ik daar als jongere van 17 jaar ook mee lopen!”

We begonnen met behandelen

We begonnen met behandelen en Jennifers lichaam pakte de Quadrivas-behandelingen heel snel op. Dit is natuurlijk niet altijd zo en dit kan per persoon verschillen. Het maakt natuurlijk uit wat de cliënt zelf doet op het gebied van voeding, beweging en rust en stressvermindering. Daarnaast pakt het ene lichaam het gewoon sneller op dan het andere. Het voordeel van Jennifer was haar leeftijd: een jonger lichaam herstelt vaak sneller.

Al binnen een paar behandelingen merkte ze verschil. “Elke keer als er weer iets beter ging, was ik heel blij. Dan dacht ik: wat fijn dat het ook zó kan! Zonder pijn en zonder onrustigheid.”

Weer genieten van het leven zonder pijn

Eerst hield Jennifer haar steunkousen aan tijdens haar bijbaan op de zaterdag, waarvoor ze veel moest staan. Toen het beter ging, zijn we langzaam gaan testen: kunnen de steunkousen een uurtje eerder uit? En wat voor effect heeft dat? Toen dat goed ging, is Jennifer ze steeds een uurtje eerder uit gaan doen. Tot ze de steunkousen helemaal niet meer nodig had.”

Inmiddels kan ze weer een hele dag in de Efteling rondlopen met haar familie, zonder dat iedereen rekening hoeft te houden met haar. En met Koningsdag feestte ze een hele dag van ’s middags tot ’s nachts, zoals het hoort voor een jonge meid van die leeftijd. “En ik had nog wel een door kunnen gaan”, lacht Jennifer. “Dat had ik een jaar eerder nooit kunnen bedenken”.

Op dit moment komt Jennifer nog eens in de ongeveer twee maanden voor een behandeling en dat zijn we zelfs nog verder aan het afbouwen. Want hoe leuk ik het ook altijd vind om haar weer te zien, het mooist is als cliënten op een gegeven moment nog maar een paar keer per jaar of zelfs minder Quadrivas Therapy nodig hebben voor een gezond, fijn en pijnloos dagelijks leven.

Kijk hierbij het interview over de cliëntervaring van Jennifer met Quadrivas Therapy op video: