In ons drukke leven vergeten we soms hoe belangrijk het is om regelmatig te bewegen. En met lipoedeem is dagelijks bewegen vanwege zwaar aanvoelende en pijnlijke benen vaak nóg moeilijker. Maar júist bij lipoedeem en lymfoedeem is beweging zo belangrijk.

Een cliënt met moed

Kleine verandering – groot verschil

Toen haar – wat oudere – elektrische fiets kapotging, besloot ze geen nieuwe aan te schaffen, maar ‘m te vervangen door een ‘gewone’ fiets. Een ouderwetse trapfiets dus, waarbij je alles weer zelf moet doen. Een moedige beslissing. Maar eentje die heel positief uit heeft gepakt. Het gaat haar veel gemakkelijker af dan vroeger en ze geniet daardoor weer met volle teugen van het fietsen. Daardoor pakt ze ook weer gemakkelijker de fiets en beweegt dus vaker. Het is geweldig om te zien hoe een kleine verandering een groot verschil kan maken in iemands leven.

Verbeterde doorbloeding en spierkracht

Dit laat ook zien hoe beweging kan leiden tot een positieve vicieuze cirkel. Door meer te bewegen en haar spieren te gebruiken, verbetert de bloedcirculatie in haar lichaam en bouwt ze spiermassa op. Dit heeft weer invloed op haar algehele gezondheid en welzijn. Het is een mooi voorbeeld van hoe kleine veranderingen grote resultaten kunnen opleveren. Beweging is essentieel is voor een gezond en gelukkig leven. We moeten onze lichamen regelmatig in beweging brengen en onze spieren gebruiken. We kunnen zo niet alleen fysieke problemen voorkomen, maar het is ook nog eens supergoed voor onze mentale veerkracht en ons humeur 😊

Maak bewegen een prioriteit in je leven

Neem dus een voorbeeld aan deze dappere dame en maak af en toe moedige keuzes. Wees niet bang om uit je comfortzone te stappen en nieuwe dingen te proberen. Of het nu gaat om het kiezen voor een gewone fiets, het starten van een nieuwe sport of het maken van een dagelijkse wandeling, maak beweging een prioriteit in je leven.

Vond je dit interessant om te lezen?  Kijk waarover je nog meer kan lezen in het overzicht op deze pagina.