Daar stond ik dan: met skischoenen onder een zomerjurkje op een snikhete dag in augustus. En ik keek naar mijn onderdanen, die zich keurig in lieten snoeren in dat harde plastic. Hoe dat zo kwam?

Enige therapie zonder operaties die lipoedeem om kan keren

Ik zat nog op de opleiding voor Quadrivas Therapeut en mijn docent Alyna vertelde het verhaal van een cliënt die pas zag dat haar benen aan het veranderen waren, toen ze na een jaar weer op skivakantie ging. Ze paste ‘ineens’ makkelijk in haar skischoenen, die altijd hadden gekneld bij haar kuiten. Het is soms ook moeilijk: Quadrivas Therapy is – zover nu bekend – de enige therapie die op een niet-invasieve manier (lees: zonder operaties) lipoedeem om kan keren. Maar de veranderingen gebeuren geleidelijk. Je ziet niet van de ene op de andere week een totaal ander lichaam en je valt ook niet in een korte tijd veel af. Toch verandert je lichaam langzaam maar zeker. En als je dan na een jaar een voorheen te strakke jeans of – in dit geval – je skischoenen aandoet, kan het zomaar zijn dat ze ineens veel beter zitten.

Klachten verminderen of verdwijnen

Quadrivas Therapy stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Deze manuele therapie maakt de bloedvaten en het omliggende bindweefsel gezonder, waardoor ze hun natuurlijke functie weer kunnen vervullen. Klachten zoals zware, vermoeide en pijnlijke benen verminderen of verdwijnen zelfs. Overtollig opgeslagen vet wordt langzaam verbrand en afgevoerd. Dit kan het lichaam pas doen, nadat het bindweefsel en de bloedvaten weer in hun gezonde staat zijn gebracht, en dat kost tijd.

Skischoenen (niet) dicht

Waarom deel ik dit? Tijdens die les moest ik denken aan mijn eigen skischoenen. Hoewel ik vooral problemen had met mijn bovenbenen en niet echt vond dat mijn kuiten te dik waren, kon ik mijn skischoenen nooit volledig sluiten. Als ik ging skiën, waren de bovenste clips altijd open. Naast mijn opleiding was ik ook al een tijdje in behandeling en ik vroeg me af hoe het met mijn benen gesteld was.

In een opwelling besloot ik de volgende dag thuis mijn skischoenen op te zoeken en aan te doen. En ja hoor! Ik kreeg de schoenen helemaal dicht. Wat een feest! Ik ski de laatste jaren nog maar zelden, maar ik zou alleen hierom bijna weer een skivakantie boeken 😊

Kleding past weer

Daar moest ik deze week aan denken toen ik op twee achtereenvolgende dagen cliënten had met eenzelfde ervaring. De eerste cliënt kwam binnen en zei meteen dat ze nieuwe zwangerschapskleding ging kopen. Ze had een broek aan van haar vorige zwangerschap, toen ze nog niet onder behandeling was. Die zat prima om haar buik, net als toen (de band rekt natuurlijk in elke maat), maar slobbert nu letterlijk om haar benen, terwijl hij toen te strak om haar bovenbenen had gezeten. Een heel mooi en meetbaar resultaat.

Nieuwe broek?

Een dag later kwam een andere cliënt binnen in donkerblauwe jeans die loeimooi om haar benen zat. “Nieuwe broek?”, vroeg ik. Het bleek een oude broek van een paar jaar geleden, die ze eigenlijk nooit aan deed omdat hij altijd net te strak zat. Afgelopen week was ze aan het opruimen en wilde ze hem eindelijk weggooien. In een opwelling paste ze hem toch nog even. En wat denk je? Hij zit haar fantastisch. Ze had de jeans afgelopen week een paar keer aan en werd overladen met complimenten.

Verbeterd uiterlijk: de kerst op de taart

Beide cliënten hadden flink veel klachten voordat ze startten. Die klachten werden al eerder in het traject (veel) minder. En dat is voor veel mensen in eerste instantie het allerbelangrijkst. Maar als het uiterlijk dan ook verbetert, dan is dat extra leuk. Dit soort momenten zijn wel de kers op de taart in mijn werk.

Actief herstellen

Beide cliënten zijn ook actief betrokken bij hun herstel. Ze volgen niet alleen Quadrivas Therapy, maar bewegen ook veel – de een wandelt en de ander fietst – en ze weten dat voeding, rust en ontspanning ook cruciaal zijn.

Besteed aandacht aan je benen

Heb jij last van lipoedeem, lipolymfoedeem en/of bloedcirculatieproblemen? Weet dan dat het proces naar herstel langzaam verloopt, maar dat alle beetjes helpen. Ook al vóórdat je een Quadrivas-traject in gaat. Besteed aandacht aan je benen, zorg zowel voor dagelijkse beweging en voldoende rust en ontspanning.

Stay tuned

Ik ga trouwens binnenkort iets heel leuks doen! Stay tuned voor meer informatie.

Vond je dit interessant om te lezen?  Kijk waarover je nog meer kan lezen in het overzicht op deze pagina.