Cliëntervaring Quadrivas Drechtsteden van Debby. Debby is een positief ingestelde vrouw die graag sport en beweegt. Ze kwam binnen met zware, vermoeide benen, vaak ook pijnlijke benen, en de diagnoses lymfoedeem en lipoedeem. Dit is haar verhaal.
“Ik ben Debby, 44 jaar en heb lipoedeem. Sinds mijn 17e de diagnose lymfoedeem, en na een lymfoveneuze shunt op mijn 21e, bleek dat ik ook lipoedeem heb. Vanaf die tijd werd steeds meer duidelijk waarom mijn benen dikker en zwaarder waren, niet in verhouding met de rest van mijn lichaam. Daardoor voelde ik mij heel onzeker over mijn lichaam. Ik voelde me altijd anders dan mijn leeftijdsgenoten.

Diëten en sporten

Ondanks veel diëten en veel sporten, kreeg ik mijn lichaam nooit in de proporties die bij een normaal sportief iemand hoorden. Dit leverde heel veel frustraties op. Buiten mijn onzekerheid over mijn lichaam, waren er ook lichamelijke klachten. Altijd zware, vermoeide en koude benen en later ook armen. En in drukke periodes in mijn leven ook veel pijn in mijn benen, vooral in de avond. Een pijn die moeilijk is uit te leggen aan iemand die dat niet zelf ervaart. Het voelt als een weeïg, beknellend gevoel. Ook aanraking op de huid kon heel gevoelig zijn, dit had ik vooral op mijn onderbenen, zijkant van mijn bovenbenen, en bovenramen. Het lijkt me duidelijk dat dit allemaal behoorlijke invloed heeft gehad op mijn leven. Veel frustratie en onzekerheid, en voelde me vaak minderwaardig, en altijd te dik. En lichamelijk niet altijd mee komen met de rest in het sporten of een eindje fietsen, of lekker door een dorpje struinen op vakantie. Mezelf dan niet willen laten kennen, en vooral niets willen laten merken, daardoor over je grenzen gaan en en dan vervolgens veel pijn ervaren, is ook frustrerend.

Al na een paar behandelingen verlichting

Sinds ik onder behandeling bij Linda van Quadrivas Drechtsteden, merkte ik al na een paar behandelingen verlichting in mijn benen. De zwaarte en vermoeidheid verminderde aanzienlijk. En op een gegeven moment voelde ik dat de zijkanten van mijn bovenbenen niet meer constant koud aanvoelden. Dat was een hele gekke gewaarwording. Mijn bloedsomloop krijgt steeds een enorme boost. Allemaal tekenen dat ik de goede keuze had gemaakt om me te laten behandelen door Linda. Nu zijn we zo’n 1,5 jaar verder, ben nog steeds onder behandeling, en mijn benen en armen blijven verbeteren. Ik ervaar zo goed als geen pijn meer en veel minder zware benen.

Weer rennen over de tennisbaan

Ik ben altijd veel blijven sporten, voornamelijk krachttraining, dat werkte voor mij goed, om mijn spieren op kracht te houden. Maar nu loop ik ook weer iedere week over een tennisbaan te rennen, dat had ik 2 jaar geleden niet zo gekund. Dus ik voel dat ik op deze manier veel mobieler kan blijven.

Ook het uiterlijk is veranderd: ik kan weer leuke laarsjes aan

Maar de veranderingen zijn niet alleen op dat vlak te merken, ook mijn uiterlijk is veranderd. Ik heb weer enkels, mijn benen zijn in omvang verminderd, ik kan weer leuke laarsjes aan. Waar ik eerder 9 van de 10 keer een rits van een laarsje niet dicht kreeg, lukt dat nu 6 van de 10 keer wel, bij wijze van spreken. Ik durf weer korte broekjes en jurkjes aan. Mijn benen mogen gezien worden. De huidstructuur is veranderd, minder putjes en bulten. En mijn spieren worden steeds meer zichtbaar, waar ik dus zoveel voor sport. Dit doet natuurlijk ook alles met mijn hoofd, ben over mijn uiterlijk zeer zelfverzekerder, ookal neemt mijn gewicht niet af, alles komt meer in proporties. Ik heb afgelopen zomer voor het eerst sinds ik me kan herinneren trots rond gelopen met mijn jurkjes en blote benen! Zoals bijna elke vrouw waarschijnlijk het gevoel heeft dat er verbeterpunten blijven aan hun eigen lichaam, heb ik dat ook, maar mijn benen zijn voor mij nu niet meer het grootste blok aan mijn been.

Pittige behandeling

We zijn er nog niet, en we gaan gewoon door met de behandelingen, maar ben zo ontzettend blij met Linda! De behandelingen zijn pittig, en zeker in het begin erg pijnlijk. En mijn ervaring is dat als er probleemzones verbeterd zijn, er weer nieuwe onderliggende pijnlijke zones blijken te zijn, waar Linda mee aan de slag kan. Maar de vooruitgang is er nog steeds en motiveert me iedere keer weer om voor een behandeling terug te komen. Linda is een ontzettend kundige, goede, betrouwbare, maar zeker ook hele lieve therapeut. Ik voel me heel prettig bij haar, we hebben ook hele fijne gesprekken. En ondanks de pittige behandelingen, ontspant mijn lijf uiteindelijk totaal onder haar handen. Heel blij met Linda en Quadrivas.”

Wil je meer ervaringen van cliënten die lipoedeem en bloedcirculatieproblemen hebben en Quadrivas Therapy hebben gedaan, lezen? Kijk dan bij de reviews over Quadrivas Therapy bij Quadrivas Clinic Drechtsteden.