Cliëntervaring Quadrivas Therapy: Sharon (28, accountant), startte met Quadrivas Therapy nadat haar onrustige, pijnlijke benen zorgden voor concentratieverlies en vermoeidheid. Hieronder vertelt ze haar verhaal en haar ervaring met Quadrivas Therapy bij Quadrivas Clinic Drechtsteden.

Wanneer merkte je voor het eerst dat er iets anders was?

“Dat was rond de puberteit. Ik zag het zelf nog niet eens, het was meer dat andere mensen aangaven dat ze mijn benig stevig vonden. Het was de tijd van de middelbare school natuurlijk, daar wordt erg op je uiterlijk gelet. Daarna ging ik mezelf vragen stellen: wat is er dan anders aan mij dan bij andere mensen? Ik had toen nog geen klachten, het ging echt om mijn uiterlijk.”

Wanneer begonnen de klachten en wat merkte je?

“Rond mijn 22e merkte ik voor het eerst dat ik vocht vasthield in mijn benen. Vooral ’s ochtends en ’s avonds. En ik kreeg onrustige benen. Zo erg dat ik vaak niet stil kon zitten en mijn benen móest bewegen. Zelf had ik het op een gegeven moment niet eens meer door, maar mijn vriend werd vaak gek van het gewiebel.”

Hoe had dat invloed op je leven?

“Vooral tegen het einde van de dag werden mijn klachten erger: mijn benen bliezen op, de pijn trok vanuit mijn enkels omhoog en daarnaast had ik dus last van dat onrustige gevoel in mijn benen. Ik ben nogal een workaholic en merkte dat ik aan het einde van de dag soms erg moe was, omdat alle energie naar mijn benen ging. Dan kon ik me ook minder goed concentreren. Dat ging me wel parten spelen.”

Hoe heb je het Quadrivas-traject ervaren?

“Als heel fijn! In het begin was ik sceptisch. Ik had op internet gezocht naar ervaringen met Quadrivas Therapy en die waren er nog niet zo veel. Maar ik dacht: als ik het niet probeer, weet ik het niet. Dus ik ben er vrij open in gestapt. Redelijk snel merkte ik al verbetering.”

En hoe is het nu?

“In het begin deed ik één keer per week een Quadrivas-behandeling, tot we merkten dat mijn lichaam het zelf goed oppakte. Daarna zijn we naar één keer in de twee weken gegaan en inmiddels zit ik op eenmaal in de twee à drie weken. Wat ik fijn vind, is dat Linda daarin ook goed meedenkt. Samen bekijken we of het tijd is om verder af te bouwen. Mijn klachten zijn nu zo goed als weg. De pijn, de onrustige benen, het lage energieniveau, ik heb er nog maar zelden last van. Alleen als ik het heel druk heb gehad, te weinig heb geslapen, of lang heb gestaan of juist heel lang heb gezeten, kan ik nog weleens last hebben. Maar vaak is het ook sneller weer weg dan vroeger.”

Wat heb je behalve Quadrivas-therapie zelf gedaan?

“Ik lette altijd al goed op mijn voeding en bewoog altijd al veel. Het is echt de combinatie met de therapie die me nu op dit punt heeft gebracht. Ik weet inmiddels wat ik moet doen en wat niet. Veel bewegen blijft belangrijk, genoeg slapen ook en ik zal altijd op mijn voeding blijven letten.”

Hoe is je ‘nieuwe’ leven?

“Behalve dat mijn klachten zo goed als weg zijn, heb ik meer energie en volgens mijn vriend ben ik daardoor ook vrolijker. Plus: het beenwiebelen gebeurt zelden meer, daar is hij ook heel blij mee. En de bonus: die leuke, nét iets te strakke enkellaarsjes die ik nieuw had gekocht en die al een jaar ongedragen in mijn kast stonden, passen nu gewoon!”

 

Meer cliëntervaringen met Quadrivas Therapy lezen? Lees de reviews over Quadrivas Therapy bij Quadrivas Clinic Drechtsteden.

Mobiliteitsoefeningen bij lipoedeem en bloedcirculatieproblemen

Sport je, maar heb je door bloedcirculatieklachten of (beginnend) lipoedeem, klachten als zwaar aanvoelende, vermoeide benen, vaak kramp in de benen, pijnlijke benen, stramheid bij opstaan en bij lopen – en sta je nog op de wachtlijst voor Quadrivas Therapy? Dan kun veel baat bij mobiliteitsoefeningen speciaal voor vrouwen met lipoedeem en bloedcirculatieproblemen.

Deze oefeningen zorgen voor meer doorbloeding in de heupen, bovenbenen en kuiten, bevorderen de soepelheid in heup-, knie- en enkelgewrichten en maken het bindweefsel in de benen gezonder. Daardoor kun je zelf thuis in 9 minuten per dag stagnatie op probleemplekken die vaak opspelen bij lipoedeem en bloedcirculatieproblemen verminderen. Kijk op Je Beste Benen voor het praktische 9-minuten per dag JBB Mobility Workout abonnement.  Je moet wel nog goed de knieën kunnen buigen en kunnen wisselen tussen zittende, liggende en staande houdingen, om deze oefeningen uit te kunnen voeren. De workouts zijn speciaal ontworpen voor vrouwen met bloedcirculatieproblemen en (beginnend) lipoedeem en kunnen veel verbetering geven in het dagelijks leven (soepeler bewegen, makkelijker sporten) en ze kunnen mobiliteitsproblemen in de toekomst helpen voorkomen.